• امروز : دوشنبه - ۲۶ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 16 September - 2024
1
دکتری فرهنگ و ارتباطات تصریح کرد :

سانسور و کنترل اطلاعات؛ واقعیت تلخ رسانه‌های غربی

  • کد خبر : 13757
  • ۱۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۱:۴۱
سانسور و کنترل اطلاعات؛ واقعیت تلخ رسانه‌های غربی
دکتری فرهنگ و ارتباطات با اشاره به تناقض آشکار رسانه‌های غربی و استانداردهای دوگانه غرب گفت: دستگیری مدیرعامل تلگرام، تنها یک نمونه از تلاش‌های برخی دولت‌های غربی برای کنترل فضای مجازی و اعمال سانسور بر اطلاعات است.

به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، به نقل از خبرنگار حوزه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «هرمز»، محمد کمالی خاطر نشان کرد: با اشاره به سانسور رسانه‌های غربی درباره اخبار و واکنش‌ها نسبت به دستگیری مدیرعامل تلگرام در فرانسه، گفت: این موضوع، بار دیگر دروغ حکمرانی غربی در زمینه آزادی رسانه‌ها را افشا کرد.

وی با بیان اینکه دقیقاً یکی از محورهای مهم در این زمینه، رویکردهای دوگانه غرب در آزادی بیان است، افزود: این مسأله ابعاد بسیار گسترده‌ای دارد و نشان‌دهنده خلاف واقع بودن شعار غربی‌ها در زمینه آزادی رسانه‌ها در جهان امروز است.

دکتری فرهنگ و ارتباطات ادامه داد: رویداد دستگیری مدیرعامل تلگرام، تنها یک نمونه از تلاش‌های برخی دولت‌های غربی برای کنترل فضای مجازی و اعمال سانسور بر اطلاعات است.

کمالی همچنین در ادامه بیان کرد: این تناقض بسیار آشکار است، از یک سو، غرب مدعی دفاع از آزادی بیان و دسترسی آزاد به اطلاعات است، اما از سوی دیگر، شاهدیم که در عمل، این آزادی‌ها تنها زمانی اعمال می‌شود که به نفع منافع آنها باشد.

وی اضافه کرد: در بسیاری از موارد، دولت‌های غربی به بهانه مبارزه با تروریسم یا انتشار اخبار دروغ، به سانسور محتوا و محدود کردن فعالیت‌های آنلاین اقدام می‌کنند.

مدرس دانشگاه فرهنگیان استان هرمزگان گفت: فشار دولت‌های غربی برای دستبرد به اطلاعات کاربران در شبکه‌های اجتماعی نیز یکی دیگر از نگرانی‌های جدی است، قطعاً این موضوع به امنیت اطلاعات کاربران آسیب می‌زند.

کمالی سپس با تأکید بر اینکه این فشارها، حریم خصوصی کاربران را به شدت تهدید می‌کند، تصریح کرد: شرکت‌های بزرگ فناوری که اغلب در کشورهای غربی مستقر هستند، تحت فشار دولت‌های خود قرار می‌گیرند تا اطلاعات کاربران را در اختیار آنها قرار دهند. این موضوع، اعتماد کاربران به این پلتفرم‌ها را کاهش داده و باعث شده است که بسیاری از کاربران به دنبال جایگزین‌های امن‌تر باشند.

وی با بیان اینکه موضوع اعمال قدرت حداکثری غربی‌ها در کنترل حاکمیت مجازی تهدیدی برای حاکمیت دیجیتال کشورها محسوب می‌شود، تشریح کرد: این موضوع به طور مستقیم حاکمیت دیجیتال کشورها را تهدید می‌کند، زمانی که قدرت کنترل اینترنت و جریان اطلاعات در دست چند کشور محدود باشد، سایر کشورها مجبور می‌شوند از قوانین و استانداردهای آنها پیروی کنند، لذا این موضوع، استقلال و خودگردانی دیجیتال کشورها را به خطر می‌اندازد.

دکتری فرهنگ و ارتباطات با اشاره به اینکه در مواقع بحران، شاهد مصادره پلتفرم‌های جهانی به نفع اهداف استکباری هستیم و این موضوع پیامدهایی دارد، گفت: مصادره پلتفرم‌ها در مواقع بحران، به معنای سلب حق دسترسی میلیون‌ها کاربر به اطلاعات و خدمات است. این موضوع، علاوه بر نقض حقوق بشر، می‌تواند به ایجاد بی‌ثباتی و ناآرامی در جوامع نیز منجر شود.

کمالی همچنین با تأکید بر اینکه رویکرد ابزارگونه غرب به فناوری‌های اطلاعات و ارتباطی خطراتی دارد، افزود: زمانی که فناوری به عنوان یک ابزار برای اعمال قدرت و کنترل بر دیگران استفاده شود، می‌تواند خطرات بسیار جدی برای بشریت ایجاد کند. این رویکرد، می‌تواند به ایجاد نابرابری‌های بیشتر، گسترش نظارت و کنترل و محدود شدن آزادی‌های فردی منجر شود.

وی بیان داشت: با توجه به این همه چالش، بسترهای خارجی مجازی برای اطلاعات شخصی کاربران امن نیستند، متأسفانه، با توجه به آنچه گفته شد، نمی‌توان به طور کامل به امنیت اطلاعات شخصی کاربران در بسترهای خارجی اطمینان کرد. این بسترها تحت تأثیر قوانین و مقررات کشورهای میزبان هستند و ممکن است در هر لحظه اطلاعات کاربران در معرض افشا یا سوء استفاده قرار گیرد.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان ادامه داد: برای مقابله با این چالش‌ها، باید به سمت توسعه زیرساخت‌های داخلی و تقویت توانمندی‌های کشور در حوزه فناوری اطلاعات حرکت کنیم. همچنین، باید به دنبال ایجاد قوانین و مقرراتی باشیم که از حریم خصوصی کاربران محافظت کرده و به آنها امکان دهد تا از خدمات آنلاین ایمن و قابل اعتماد استفاده کنند.

پایان خبر/

لینک کوتاه : https://www.avayesharjinews.ir/?p=13757

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
اخبار اخبار هرمزگان اداره کل بیمه سلامت هرمزگان، استاندار هرمزگان، امام جمعه بندرعباس بسته لوازم التحریر،ستاد اجرایی فرمان امام در هرمزگان،بنیاد احسان،پویش ابریشم بندرعباس بیمه سلامت، حبیب بهادری، حسن آرمات، خلیج فارس دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحدقشم، دریا دکتر علی علیزاده، ذبیح الله خدائیان راه آهن هرمزگان، رییس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام، ساسان صادقی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هرمزگان،منوچهر دانشمند،بینادبرکت، بیمه،روستاها،هرمزگان سرکار خانم فاطمه جراره، شاعر و غزلسرا، شرکت فولاد هرمزگان، شهردار بندرعباس، شیخ یوسف جمالی، عبادی زاده عطاالله معروفخانی، عطا الله معروفخانی، فرماندار بندرعباس، فرهاد شهریاری، فولاد هرمزگان، قشم محمد آقاجانلو، مخابرات منطقه هرمزگان، مخابرات هرمزگان،ict،مهدی حیدری،ارتباطات و فناوری اطلاعات،هرمزگان،بندرعباس مدیرعامل ایزوایکو، مدیرعامل فولاد هرمزگان، مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان، مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام در هرمزگان،منوچهر دانشمند،حمایت،خانوارهای محروم، استان هرمزگان،محرومیت زدایی مهدی دوستی مهدی نوبانی، نماینده مردم هرمزگان، هرمزگان پروین پشتکوهی، ییس اتحادیه چاپ و تبلیغات،