• امروز : جمعه - ۲۳ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 13 September - 2024
5

راه اندازی نخستین مرکز خدمات مشاوره فناورانه شیلات و آبزی پروری کشور در جهاد دانشگاهی هرمزگان

  • کد خبر : 6853
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴
راه اندازی نخستین مرکز خدمات مشاوره فناورانه شیلات و آبزی پروری کشور در جهاد دانشگاهی هرمزگان
 رئیس جهاددانشگاهی استان هرمزگان از راه اندازی مرکز خدمات مشاوره فناورانه شیلات و آبزیان خبر داد و گفت: مرکز خدمات مشاوره فناورانه شیلات و آبزی پروری جهاد دانشگاهی هرمزگان بازوی شیلات استان در زمینه رفع مسائل و ارتقاء این صنعت خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری آوای شرجی نیوز، محمد دلپسند در دیدار با مدیرکل شیلات استان هرمزگان ضمن اعلام این خبر افزود: با توجه به نیاز استان در حوزه شیلات و آبزی پروری مرکز خدمات مشاوره فناورانه شیلات و آبزیان توسط جهاددانشگاهی راه اندازی شده که فعالیت خود را طی چند روز آینده آغاز خواهد کرد که امیدواریم بتوانیم خدمات خوبی در این عرصه در استان و حتی کشور ارائه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: این مرکز را می توان نخستین مرکز خدمات مشاوره فناورانه شیلات و آبزی پروری در کشور دانست که امیدواریم بتوانید گام موثری در بهبود و ارتقاء صنعت آبزی پروری و رفع مسائل این حوزه در استان و به تبع آن در کشور برداریم.

دلپسند با اشاره به ضرورت ورود نوآوری در صنعت آبزی پروری، بیان کرد:به منظور رفع موانع و مسائل حوزه شیلات جهاددانشگاهی استان هرمزگان آمادگی برگزاری رویداد های استارتاپی شیلاتی و همچنین سلسله نشست های تخصصی جهت احصاء مشکلات و معضلات موجود در این صنعت با حضور صاحب نظران و متخصصین و ارائه راه کارهای اجرایی و عملیاتی جهت حرکت به سمت نوآوری این صنعت و بهره مند شدن از ایده های نوین را دارد.

وی به  بررسی طرح تولید میکرو و ماکرو جلبک ها و ایجاد ارزش افزوده از تولید فرآوری جلبک ها توسط معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی استان اشاره کرد و گفت: جهاددانشگاهی آمادگی همکاری در فراهم سازی و خدمات مشاوره ای در زمینه تولید مکمل غذای دام و طیور و سایر فراورده ها از جلبک های دریایی را دارد.

رئیس جهاددانشگاهی استان هرمزگان خاطر نشان کرد: صنایع غذایی در کشور به آن رشد مورد نیاز در حوزه آبزیان نرسیده است چنانچه فرآوری محصولات دریایی به درستی انجام گیرد شاهد قرار گرفتن بیشتر این محصولات در سبد خانوارها خواهیم شد.

مدیرکل شیلات هرمزگان نیز در این دیدار راه اندازی مرکز خدمات مشاوره فناورانه شیلات و آبزیان جهاد دانشگاهی را گامی در کاهش مسائل و مشکلات صنعت آبزی پروری  دانست و افزود: این مرکز می تواند موجب تحولات خوبی در عرصه صنعت شیلات و آبزی پروری استان و بتع کشور و همچنین با برگزاری نشست های تخصصی با حضور متخصصین در سطح ملی و بین المللی جهت انتقال تجربه و دانش و ارائه راه کارهایی نوین جهت رفع مشکلات و معضلات در این صنعت با همکاری آن مجموعه داشته باشد.

مسعود بارانی با اشاره به مشکلات پیش روی اداره شیلات استان هرمزگان، گفت: در استان ۱۲هزار شناور غیر مجاز وجود دارد این آمار سه برابر شناورهای مجاز در استان است که  این امر موجب افزایش صید غیرمجاز در آبهای استان میشود به دلیل تعدد شناورهای غیر مجاز نظارت بر صید و صیادی آبزیان را سخت می‌کند.

وی با اشاره به کاهش ذخایر آبزیان در خلیج فارس افزود:  امروزه دو عامل آلودگی دریا و صید بیش از حد موجب کاهش ذخایر آبزیان شده است که باید برای تامین نیازها آبزی پروری در استان را تقویت کرد.

بارانی خاطرنشان کرد: در دهه هفتاد نخستین طرح پرورش و تکثیر میگو در کشور با همکاری فائو در استان هرمزگان راه اندازی و صنعت آبزی پروری با این طرح وارد هرمزگان شد. طی دهه اخیر ظرفیت های موجود استان جهت راه اندازی مراکز آبزی پروری بررسی و احصا شد که در هرمزگان  ۵۰ هزار هکتار ظرفیت پرورش میگو شناسایی گردید که از این میزان حدود ۱۰ هزار هکتار در حال بهره برداری و ۱۵ هزار هکتار نیز در حال احداث است.

مدیرکل شیلات هرمزگان اضافه کرد: در حال حاضر ۲۴ مرکز پرورش میگو در استان فعال و ۲۰ مرکز در حال ساخت بوده که سال گذشته دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن میگو تولید و  بخشی از آن حدود ۴۰۰ هزار تن به استان های دیگر ارسال گردیده است.

وی با اشاره به مسائل و مشکلات پیش روی پرورش میگو در استان گفت: در بحث پرورش و تکثیر میگو استان طی چند سال گذشته درگیر بیماری لکه سفید بودیم که خوشبختانه در حال حاضر این بیماری رفع شده و در این خصوص فعالیت های پیشگیری کننده برای جلوگیری از بازگشت این بیماری در مراکز تکثیر میگو استان در حال انجام است.

بارانی اضافه کرد: طی دو سال گذشته بیماری AHPND به صنعت پرورش میگوی استان آسیب های زیادی را وارد نموده، که در این خصوص تمهیدات لازم مانند پایش مراکز پرورش میگو جهت شناسایی موارد بیماری در آنها و همچنین آموزش منابع انسانی مراکز پرورش میگو جهت شناسایی به موقع بیماری و نحوه عملکرد اولیه مانند ضدعفونی نمودن، آهک پاشی و … در صورت رویت آن صورت گرفته است.

وی به پرورش ماهی در قفس در هرمزگان اشاره کرد و گفت: در بحث پرورش ماهی در قفس نیز دهه هشتاد در استان آغاز شد و مطالعات در خصوص پرورش گونه های مختلف در حال انجام است، ظرفیت پیش بینی شده تولید ماهی  در قفس استان ۱۱۳ هزار تن در سال است.

مدیرکل شیلات استان هرمزگان به مسائل پیش روی مشکلات پرورش ماهی در قفس استان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه قفس پرورش ماهی به لحاظ ساختاری  بومی سازی شده و در حال حاضر با تامین آن مشکلی نداریم اما در بحث تامین بچه ماهی مشکل اصلی است در این خصوص به صورت آزمایشی در هرمزگان و دیگر استان ها فعالیت های صورت گرفته اما هنوز به مرحله تجاری نرسیده و همچنان این محصول را از سایر کشورها تامین می کنیم .

وی اضافه کرد: البته یک مرکز برای پرورش و تکثیر بچه ماهی در استان اقدام کرده و چند مرکز دیگر نیز در این خصوص در حال ساخت بوده که احتمالا تا ۶ ماه الی یکسال آینده آماده بهره برداری خواهند شد.

بارانی با اشاره به وجود مزارع پرورش خاویار در استان گفت: در حال حاضر پنج مزرعه پرورش ماهی خاویاری در استان فعال است که در سال گذشته حدود ۲۵ تن تولید داشته که پیش بینی برای امسال ۳۴ تن است.

وی به پرورش سایر اقلام آبزیان در استان اشاره کرد و گفت: در حوزه پرورش و تکثیر سایر آبزیان نیز گام های خوبی در استان برداشته شده در بحث پرورش صدف مجوز صادر شده و در حوزه جلبک دو مرکز در استان در حال فعالیت است.

لینک کوتاه : https://www.avayesharjinews.ir/?p=6853

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
ابوموسی، اخبار اخبار هرمزگان اداره کل بیمه سلامت هرمزگان، استاندار هرمزگان، افتتاح پروژه‌های آب‌رسانی، امام جمعه بندرعباس بسته لوازم التحریر،ستاد اجرایی فرمان امام در هرمزگان،بنیاد احسان،پویش ابریشم بندرعباس بیمه سلامت، حبیب بهادری، حسن آرمات، خلیج فارس دانشگاه دریا دکتر علی علیزاده، ذبیح الله خدائیان رییس شورای امربه معروف و نهی از منکر ، ساسان صادقی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هرمزگان،منوچهر دانشمند،بینادبرکت، بیمه،روستاها،هرمزگان شاعر و غزلسرا، شرکت فولاد هرمزگان، شرکت فولاد کاوه جنوب کیش،اداره کل بهزیستی استان هرمزگان،حمایتگر،مسئولیت های اجتماعی شهردار بندرعباس، شیخ یوسف جمالی، عبادی زاده عطا الله معروفخانی، عطاالله معروفخانی، عیسی عباسی،رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس، فرماندار بندرعباس، فولاد هرمزگان، قشم مجموعه چند منظوره ورزشی، محمد آقاجانلو، محمدرضا موثقی نیا،جایگاه صادرات،توسعه،منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس،اسکله مخابرات منطقه هرمزگان، مخابرات هرمزگان،ict،مهدی حیدری،ارتباطات و فناوری اطلاعات،هرمزگان،بندرعباس مدیر عامل فولاد هرمزگان، مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان، مدیر کل ستاد اجرایی فرمان امام در هرمزگان،منوچهر دانشمند،حمایت،خانوارهای محروم، استان هرمزگان،محرومیت زدایی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس،دیپلماسی،اشتغالزایی مهدی دوستی مهدی نوبانی، هرمزگان پروین پشتکوهی،