به گزارش آوای شرجی نیوز؛ بر اساس اساسنامه صندوق، لیست بیماریهای تحت پوشش صندوق از سوی وزارت بهداشت بهتدریج اعلام و ابلاغ شد که در حال حاضر بیش از ۱۳۰ گروه بیماری در سرفصلهای دارو، ویزیت، خدمات پاراکلینیک(آزمایشگاه، پرتوپزشکی و توانبخشی)، تجهیزات پزشکی و خدمات بستری از مزایای صندوق بهرهمند میشوند.
اودر ادامه افزود: از این تعداد گروه بیماری، ۶۹ گروه دارای بسته ابلاغی با سقف تعدادی خدمات در سال از سوی وزارت بهداشت هستند که در زمان دریافت خدمات سرپایی در صورت استفاده از نسخهنویسی الکترونیک و مراجعه به مراکز طرف قرارداد، بیمهشدگان بهصورت برخط از مزایای صندوق بهرهمند شده و پرداخت از جیب بیمار کاهش مییابد. پرداخت از جیب بیماران در خدمات مشمول بستههای خدمتی از صفر تا ۲۰% بر اساس نوع مالکیت مرکز ارائهدهنده و نوع خدمت دریافتی متغیر میباشد.
شایان ذکر است در سال ۱۴۰۳ در خدمات سرپایی ۵ گروه بیماری شامل انواع سرطانها، دیابت، هموفیلی، MS و SMA بیشترین هزینه را داشتهاند.
باتوجهبه اینکه بهرهمندی از مزایای صندوق ، مشمول بیمهشدگان سایر سازمانهای بیمهگر پایه(تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح) نیز میشود؛ طی جلسات برگزار شده با این سازمانها بهمنظور بهرهمندی بیمهشدگان تحت پوشش آنها، ابلاغ اعتبار به این سازمانها انجام شده که بیمهشدگان آنها با مراجعه به سازمان بیمهگر پایه متبوع، پس از بهرهمندی از سهم سازمان پایه و تکمیلی از مزایای صندوق نیز بهرهمند میشوند.
برای اولینبار اتصال سامانههای الکترونیک سازمان بیمه سلامت و سازمان تأمین اجتماعی بهمنظور محاسبه سهم صندوق از داروها و پروندههای بستری اتفاق افتاده و تبادل سایر خدمات نیز در دست بررسی و اقدام است.
دکتر علیزاده درادامه افزود:از ابتدای تشکیل صندوق تا پایان سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۷۰۲/۱۵۵/۱۲۴/۲۵۹ میلیارد ریال برای کاهش پرداخت از جیب بیماران از اعتبارات صندوق خاص در استان هزینه شده است.
از دیگر نکات برجسته ، بهرهمندی بیماران کمشنوا و پیوند اعضا از اعتبارات این صندوق می باشد که قبل ازتشکیل صندوق، هزینه های این بیماران در تعهد سازمانهای بیمه گر نبوده اما با تشکیل صندوق پرداخت هزینه های این بیماران از محل اعتبارات فوق امکان پذیر شد.
تاکنون در سامانههای الکترونیک سازمان بیمه سلامت حدود ۷۴۴/۲۱بیمارخاص از استان نشان منتسب شده است. که این افراد جهت دریافت خدمات مندرج در بسته های ابلاغی میتوانند به مراکز درمانی در سراسر کشور مراجعه نمایند.
برای بیماریهای فاقد بسته ابلاغی نیز ساز وکاری بهمنظور بهرهمندی از صندوق در نظر گرفته شده است که بیمار با ارائه مدارک و مستندات دال بر بیماری و هزینهکرد مرتبط با بیماری خود، پس از طرح و بررسی در کمیتههای استانی در صورت تأیید تا سقف معین؛ از مزایای صندوق بهرهمند میگردند.
با توجه به گزارشات استخراج شده از سامانه های الکترونیک این سازمان، بیماری سرطان بیشترین هزینه را بخود اختصاص داده که بیشترین نوع خدمت ارائه شده به این بیماران، خدمت دارویی بوده که این روند در سایر بیماری ها نیز مشهود میباشد.به طوری که بیش از ۸۰% هزینههای ثبت شده، مربوط به داروهای تحت پوشش صندوق بوده که قبلا فاقد پوشش بیمهای و یا گاها دارای هزینههای گزاف بوده که با پوشش صندوق، پرداخت از جیب بیماران بابت این داروها برای داروها بین ۵ تا ۳۰% متغیر میباشد.
مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان با تاکید بر لزوم نشاندار شدن بیماران خاص و صعب العلاج در سامانه سازمان بیمه سلامت، ادامه داد به منظور بهرهمندی بیمهشدگان از مزایای صندوق، میبایست جهت انتساب نشان بیماری با مدارک و مستندات دال بر بیماری به سازمان بیمهگر پایه خود در سراسر کشور مراجعه نمایند.